Το website της επιχείρησης σας είναι το πρώτο βήμα για την προώθηση σας στο διαδίκτυο.
Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις βασικές καλές πρακτικές που θα κάνει την ιστοσελίδα σας, και την επωνυμία σας, να ξεχωρίσει στον κόσμο του ίντερνετ και να είναι ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σας.

  • Σιγουρευτείτε ότι το website σας ακολουθεί τις τελευταίες σχεδιαστικές τάσεις όσον αφορά το εικαστικό κομμάτι, για να φαίνεται ‘φρέσκο’ και ελκυστικό.
  • Το website σας χρειάζεται πλέον να είναι responsive (δηλαδή να προσαρμόζεται) σε όλα τα είδη κινητών συσκευών και σε κάθε μέγεθος οθόνης.
  • Ανεβάστε ποιοτικές φωτογραφίες και γραφικά, με προσοχή στο μέγεθος και στο κροπάρισμα, έτσι ώστε όλες οι εικόνες να φορτώνουν γρήγορα και να φαίνονται εντάξει σε όλες τις σταθερές και κινητές συσκευές.
  • Αποφύγετε τα μηνύματα pop-up (δηλ. τα αναδυόμενα παράθυρα) που συνήθως ενοχλούν τους επισκέπτες των ιστοσελίδων σας και οπωσδήποτε μην έχετε μουσική να παίζει αυτόματα με το που επισκέπτεται κάποιος τις ιστοσελίδες σας (κάτι που συνηθιζόταν αρκετά χρόνια πριν).
  • Σε σχέση με το περιεχόμενο, θα πρέπει να υπάρχουν μικρά μπλοκ κειμένου (text blocks) όπου θα περιέχονται οι βασικές πληροφορίες για όσους θέλουν να πάρουν απλά μια γρήγορη ιδέα του τι προσφέρει η επιχείρηση σας, σε συνδυασμό με πιο μακροσκελή κείμενα με αναλυτική αναφορά στις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας.
  • Στα κείμενα των ιστοσελίδων σας χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά αλλά και συγκεκριμένες φράσεις-κλειδιά σχετικές με την επιχείρηση σας, αυτές δηλαδή που θα χρησιμοποιούσε κάποιος χρήστης στη Google για σχετικές αναζητήσεις. Επίσης, μην ξεχνάτε να αναγράφεται την τοποθεσία σας.
    Για παράδειγμα: αντί για «δώρα», θα είναι πολύ καλύτερο να γράφετε «χειροποίητα δώρα» και ακόμα καλύτερα «χειροποίητα δώρα για γιαγιάδες» ή «κατάστημα με χειροποίητα δώρα για γιαγιάδες στην Πάρο».
  • Προσθέστε τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης σας στο κάτω μέρος (footer) όλων των ιστοσελίδων σας και στην αρχική σας σελίδα – όχι μόνο στη σελίδα Επικοινωνία.
  • …και σιγουρευτείτε ότι το website σας απεικονίζει το ύφος της επιχείρησης σας, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

Ένα website δεν είναι μόνο κάτι τεχνικό ή κάτι που πρέπει όλοι να έχουν στην εποχή μας.
Είναι έμπνευση και τέχνη.
Η τέχνη του να παρουσιάζεις την επιχείρηση σου σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις στο πώς να έχετε τη μεγαλύτερη απόδοση από το εταιρικός σας website…

0 Σχόλια